V pričakovanju stanovanj

22.5.2020 | 16:00

Župan Andrej Kavšek (drugi z leve na odru)  je na včerajšnjo sejo uvrstil kar 18 točk dnevnega reda. (Foto: M. L.)

Seja je potekala pod maskami. (Foto: M. L.)

Dvorana kulturnega doma v Črnomlju je dovolj velika, da so udeleženci seje lahko imeli medsebojno varnostno razdaljo. (Foto: M. L.)

Črnomelj - V Črnomlju na Čardaku želijo zgraditi večstanovanjski blok in občinski svetniki so na seji včeraj v zvezi s tem sprejeli sklep o lokacijski preveritvi na območju zazidalnega načrta Čardak.

Občina Črnomelj do sedaj ni imela predpisa o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode. Včeraj pa je občinski svet sprejel pravilnik o takem delnem plačilu prevoza pitne vode v občini. Na podlagi tega predpisa bodo sofinancirali stroške dobave vode samo tistim prebivalcem, ki nimajo možnosti priključka na javni vodovod. Za vse občane bo po tem pravilniku veljala enaka cena oskrbe z vodo. Tako bodo tudi upravičenci do te subvencije plačevali vodo po enaki ceni kot uporabniki javnega vodovoda, ker bo del stroškov prevoza vode plačala občina iz proračuna.

Občinski svet je spremenil odlok o Krajinskem parku Lahinja. Predpis so spremenili, da bi Krajinski park Lahinja lahko uporabljal nov logotip.

Svetniki so se med drugim tudi seznanili z letnimi poročili javnih zavodov v občini Črnomelj.

M. L.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava