Odprtje ateljeja: Uroš Abram, Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

4.8.2020 | 10:00

V obdobju med 4. in 8. avgustom 2020 bo fotograf in umetnik Uroš Abram javnosti odprl svoj priložnostni atelje, ki je začasno urejen v pritličju zahodnega krila Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki. Atelje bo obiskovalcem dostopen med 10. in 18. uro, v petek in soboto pa med 10. in 20. uro.

V sklopu odprtega ateljeja bo Abram predstavil manjši nabor svojih fotografskih del iz preteklih desetih let, vzpostavil bo mobilni fotografski studio za izdelavo portretov, prav tako pa bo izvedel dve delavnici Camere obscure.

V improviziranem in začasnem ateljeju (umetnik sicer nima klasičnega ateljeja) bo mogoče spremljati fotografa oziroma umetnika pri delu, medtem ko bodo na ogled tudi nekateri izbrani primeri iz njegovega preteklega umetniškega delovanja.

Ena od delavnic v sklopu Odprtega ateljeja bo potekala v sredo, 5. avgusta, dopoldne, ko bo v galeriji potekalo počitniško varstvo za otroke. V soboto, 8. avgusta, ob 10. uri pa se Urošu Abramu pridružite na delavnici Raziskovanje temne sobe, na kateri bo umetnik, skupaj z udeleženci, enega od razstaviščnih prostorov galerije uporabil kot Camero obscuro. Delavnica je brezplačna in je namenjena vsem generacijam.

Uroš Abram (1982) je diplomiral iz fotografije na Akademiji lepih umetnosti (FAMU) v Pragi. Od leta 2010 deluje kot samostojni ustvarjalec na področju fotografije, medtem ko od leta 2013 redno sodeluje s tednikom Mladina. Živi in deluje med Ljubljano in Kostanjevico na Krki.