šport

Ulissiju kraljevska etapa do Svete Gore, Pogačar drugi

12.6.2021 | 15:40 | STA

Tadej Pogačar vodi v skupnem seštevku dirke po Sloveniji. (Foto: Sportida)

Tadej Pogačar vodi v skupnem seštevku dirke po Sloveniji. (Foto: Sportida)

Sveta Gora - Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates) je zmagovalec četrte, kraljevske etape na 27. dirki po Sloveniji. Po 164,1 km dolgi trasi od Ajdovščine do Nove Gorice je drugo mesto zasedel njegov moštveni kolega Tadej Pogačar, ki zmage Italijana ni hotel ogroziti, je pa praktično že zmagovalec dirke.

V istem času kot kolesarja ekipe UAE Emirates je ciljno črto prečkal še Matteo Sobrero (Astana).

Ulissi se je prebil na drugo mesto skupnega seštevka, Sobrero je tretji, do zdaj drugouvrščeni Matej Mohorič pa je padel na sedmo mesto.

V današnji etapi so morali kolesarji v poletni vročini premagati nekaj več kot 3000 višinskih metrov ter pet kategoriziranih vzponov po cestah v okolici Ajdovščine, Goriških Brd in Nove Gorice.

Odločitev je pričakovano padla v zadnjih 12 km z vzponom na Ravnico (3,2 km/9.5 %) ter prihodom na vrh Svete gore (2,5 km/13 %).

V nedeljo bo na sporedu le še zadnja, sicer najdaljša etapa od Ljubljane do Novega mesta (175,3 km), ki pa bržčas zaradi profila trase ne bo ponudila premikov v skupnem seštevku. Začetni del nedeljske etape bo sovpadal tudi z malim maratonom Franja, drugim velikim kolesarskim dogodkom ta konec tedna v Sloveniji. Etapa se bo začela v BTC Cityju ob 10.35, v cilju pa bodo najboljši okoli 15. ure.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava