FOTO: Na Gorjancih je spet rohnelo; zmaga Patriku Zajelšniku

20.6.2021 | 19:15

Jernej Hrovat je takole v prvi vožnji razbil renault twinga. Spodaj pod tekstom tudi video posnetek nesreče.

Alojz Udovč s svojim cliom

Najhitrejši v obeh vožnjah je bil Patrik Zajelšnik.

Gornja Težka Voda - Ljubitelji hitrih avtomobilov, ki jih na Dolenjskem ni malo, so ta konec tedna spet prišli na svoj račun. Po letu dni premora zaradi epidemije koronavirusa je bila danes znova na sporedu gorsko hitrostna avtomobilistična dirka Gorjanci, ki je ob progo pritegnila več tisoč gledalcev, ki so imeli kaj videti. Najhitrejši v obeh vožnjah je bil s svojim prototipom Norma M20FC Patrik Zajelšnik, drugo mesto je z enakim dirkalnikom zasedel Avstrijec Bernhard Gradischnig, tretji pa je bil njegov rojak Karl Schagerl z VW golf R TFSI.

Po petdesetih letih je dirko znova organiziralo AMD Novo mesto. »Časa za pripravo dirke je bilo malo, saj smo se z bivšimi organizatorji iz Ljubljane dogovorili šele konec aprila. Hitro smo se lotili pridobivanja vseh potrebnih dokumentov, saj je tega zelo veliko. Danes imamo na štartu okoli 100 vozil, zelo smo zadovoljni, vreme nam služi, želim, da bodo vsi tekmovalci varno prišli do cilja. Mogoče bo padel celo rekord proge,« je pred štartom dirke povedal predsednik AMD Novo mesto Jože Brulc. Dirka je štela za slovensko in avstrijsko državno prvenstvo, zato so se na progo podali številni vrhunski vozniki.

Med vozniki, ki tekmujejo v slovenskem državnem prvenstvu, je bil najhitrejši Matej Grudnik (renault clio), za katerega je bil to prvi nastop v sezoni. Izkoristil je odstop do Gorjancev vodilnega v skupnem seštevku Milana Bubniča (lancia delta), ki je bil sicer najhitrejši na vseh treh treningih, a ga je v prvi vožnji na cedilu pustila sklopka. Drugo mesto je osvojil Matic Kogej (mitsubishi lancer), tretje pa Avstrijec Gerald Glinzner (porsche 911).

Kako so nastopili dirkači z našega konca?

Alojz Udovč (reanult clio) je v skupni razvrstitvi za državno prvenstvo osvojil šesto mesto, drugi pa je bil v diviziji II. Primož Kavšek (peugeot 2008) je bil skupno osmi, v diviziji II četrti, v pokalu Rally pa prvi. Zelo napeto je bilo tudi v pokalu Twingo. Miha Fabijan je bil drugi, Blaž Cimrmančič četrti, David Stušek peti, Tilen Kovačič pa šesti.

Besedilo in fotografije: R. N.

Galerija

Komentarji (1)

21.6.2021OceniRallyfan 
V članku ste pozabili še na enega domačina Tilna Kovačiča, ki je bil skupno 34. in 6. med Twingi ;)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava