Dirka po Sloveniji ostaja v drugem razredu mednarodne zveze

1.10.2022 | 10:30

Letošnjo zadnjo etapo, ki se tradicionalno konča na novomeškem Glavnem trgu, je prvič zaznamoval vzpon na Trško goro. (Foto: Tour of Slovenia)

Ljubljana/Novo mesto - Mednarodna kolesarska zveza Uci je dirko po Sloveniji za naslednja tri leta spet uvrstila v serijo ProSeries. Visoka kategorizacija, umeščena takoj za elitno svetovno serijo, je zagotovilo, da bodo na slovenskih cestah tudi v prihodnje tekmovali nekateri najboljši kolesarji na svetu. Naslednja dirka bo od 14. do 18. junija 2023.

Kot so sporočili organizatorji dirke, je slovenska pentlja del drugega razreda dirk že zadnja tri leta, kar jo postavlja ob bok etapnim dirkam po Nemčiji, Omanu, Norveški in Veliki Britaniji, skupaj pa je v koledarju za sezono 2023 petdeset dirk te kategorije, od tega 20 etapnih.

Na teh dirkah lovijo zmage najboljše ekipe na svetu, hkrati pa so priložnost tudi za ekipe razreda ProSeries in kontinentalne ekipe.

"To je priznanje za dobro opravljeno dosedanje delo. Zahvaljujemo se vsem destinacijam, sponzorjem in navijačem, ki so pripomogli k temu, da je postala dirka po Sloveniji velik mednarodni spektakel, prav tako pa seveda tudi vsem kolesarjem in ekipam, ki se na naših cestah borijo za zeleno majico in druge lovorike," je povedal Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke.

"Dirka je postala s prenosom na Eurosportu še bolj mednarodno prepoznana, 300.000 navijačev ob cestah letošnje izvedbe pa je potrditev, da smo Slovenci tudi kolesarski narod. Vnovično uvrstitev dirke v serijo ProSeries jemljem kot priznanje in odgovornost, že zdaj pa se vsi skupaj veselimo, da se vidimo na naslednji dirki, že 29. po vrsti," je dodal.

Organizator dirke po Sloveniji je Kolesarski klub Adria Mobil, poleg destinacij pa so glavni partnerji dirke Telekom Slovenije, Adria Mobil, Krka, Fiat, Slovenska turistična organizacija in Kolesarska zveza Slovenije.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava