Iskrivo v živo☆Nataša Pirc Musar v pogovoru z Darjo Groznik, skedenj Škrabčeve domačije Hrovača

1.6.2023 | 19:00

Junijska gostja v skednju Škrabčeve domačije iskreno verjame, da ima predsednica države največjo moč ravno v moči besede. Beseda je namreč na koncu tisto, kar ljudje slišijo. 

Počaščeni smo, da bo v četrtek, 1. junija, ob 19. uri

svoje besede iskrivo in v živo z nami delila
prva predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar
v pogovoru z Darjo Groznik.

Vabimo vas, da se nam pridružite na tem posebej zanimivem večeru. 

Širši javnosti znana najprej kot obraz javne radiotelevizije ter kasneje komercialne, v paru z legendarnim Matjažem Tankom, ki je bil, kot pravi sama, eden njenih življenjskih mentorjev. Tudi ko je novinarsko vlogo opustila, je dostop do javnih informacij ostala njena strast. Kot pronicljiva in odločna informacijska pooblaščena, je v Sloveniji na tem področju orala ledino. Nato se je zdelo, da je kariera vidne odvetnice in budne opazovalke družbenopolitičnega dogajanja njena dokončna življenjska izbira, dokler se ni na predsedniških volitvah lani jeseni predstavila kot kandidatka – in zmagala. Dober teden po tistem, ko je prisegla kot prva predsednica Slovenije, ni odšla na sicer običajni predsedniški obisk k prvorojenemu v novem letu, ker kot ženska razume in spoštuje potrebni mir matere in otroka. Neposredni komunikaciji z državljani se seveda ne odreka. @nmusar je odslej tviter naslov predsednice države, kjer sovražni govor in dezinformacije odpadejo. V srcu liberalka verjame v temeljne človekove pravice, kot doktorica prava pa je posebej občutljiva na njihovo kršenje.
Zanese se na svojo vztrajnost in odločnost. Njeno vodilo pri opravljanju funkcije predsednice države je: »Človekovo dostojanstvo v nas, dostojanstvo za vse, dostojanstvo okolju, ki nas obdaja.«