Zadnji komentarji

Civilna iniciativa zahteva razveljavitev državnega prostorskega načrta
sre, 27.5.2020 (18:25)
Jožko: Ni iz konteksta teme. Te zadeve je treba upoštevati, če hočeš uspeti, konkretno tudi tu v tem primeru.... Menim, da "turbulentna dogajanja" šele prihajajo ... Nadalje sem prepričan, da politiki ne odločajo o ničemer, kar je važnega za kapital ... Na globalni ravni, kdor odreja tokove denarja, se ne ozira na to kdo piše zakone ! ... Glede lokalne, torej novomeške storije, pa mi je bil zelo všeč pred leti napisan komentar, ki sem si ga shranil (julij 2013-torej še prejšnja Nm oblast) pa ti ga bom sedajle citiral, ti pa presodi, koliko je še danes resnice v navedenem tekstu: " Ko je v Sloveniji še v prejšnjem sistemu (YU) še vladal red, so v Novem mestu že vladali klientelizem, intrigantstvo in korupcija. Novo mesto je nekakšna slovenska Sicilija. Tu sodelujejo vse stranke, ki se na državni ravni niti pod razno ne bi mogle dogovoriti za še tako nepomembno zadevo. Kar se tiče lokalne politike, tam ni levih in desnih, so samo pripravljeni na dogovor in sodelovanje in nepripravljeni. In ko je mali veliki golob dolenjsko znanje in izkušnje prenesel na državno raven, mu nihče ni bil kos, še posebej pa ne posnemovalci z desne. In ko, če bo sploh kdaj v Sloveniji zavladala pravna država, bo Novo mesto še naprej funkcioniralo kot samostojna samouprava z od Slovenije neodvisnim pravnim redom" ... konec citata. Nadalje menim, da aktualna občinska oblast, dela na način "avtomatskega pilota", to pa veš kaj pomeni. Ne poznam je v meri, kot sem poznal strukturo, značilnosti in pristop občinske oblasti pred 2014. Vsekakor bo potreben trajen zelo sofisticiran pristop vsakemu, ki bi se lotil poskusa zamenjave aktualne oblasti. Do sedaj nisem opazil, da bi kdo, po mojem mnenju seveda, k temu poskusu pristopil. Mogoče sem premalo pozoren :-)

Dvajset točk v uri in pol!
pet, 29.5.2020 (10:10)
Felix: ,,Področja kjer so privarčevali,,!! Pa se v.d. župana resnično dela norca iz občanov! A to pomeni, da se ne bo več kosilo obcestnih brežin na že tako ozkih in luknjičastih cestah! A si tudi te miloščine več ne zaslužimo!

Po petih letih se gradnja končuje
čet, 28.5.2020 (15:00)
Jožko: Meščani in po stranskih vejah še marsikdo, še vedno pijejo vodo, ki teče po azbestnih ceveh premera 50 cm tam nekje od prve polovice 50ih let, ko so bile zamenjane stare železne cevi (pre)majhneha premera. Vgrajene so od Stopič do tovarne Revoz, vgradnja pa je potekala "na roke" in to dokaj hitro. Delalo se je "na polno" :-). Kot beremo v tem zapisu, se predvideva njihova zamenjava.

Včeraj dva okužena z novim koronavirusom, eden v Sevnici in drugi v Ljubljani
čet, 28.5.2020 (11:45)
Jožko: In koliko je v tem času recimo na novo odkritih bolnikov z rakom ? Drugih bolezni kot da ni. Če se že na vse pretege trudijo objavljati samo te podatke, bi bilo fer, da se objavlja tudi ostalo. Mogoče pa se to nanaša na lažje sprejet start v jesenski del korona cirkusa in njegovih , med drugim za gospodarstvo, tudi nesmiselnih omejitev.

Kolesarji, tako se ne vozi!
pon, 25.5.2020 (14:30)
nnnnn: Drenikova, od kdaj pa morajo vozniki koles obvezno uporabljati kolesarsko čelado,?? LM ??

S. Judita po 46 letih odšla s Kapitlja
sre, 27.5.2020 (13:20)
Jožko: ... in sedaj po vsem tem utečenem delu na tej lokaciji, "prekomanda". Po vzorcu prošta Lapa. Ali ta "komanda" od kjerkoli že je in te zadeve odreja, res nima nobenega občutka ?! Potem se pa pritožujejo, da nimajo kadra ...

Leon vas odpelje po opravkih v mestnem jedru
pon, 25.5.2020 (18:45)
miha: Pa to je odlično. Vrhunska zamislica... A kadi se lahko notri?

Zapirajo tudi poslovalnici v Semiču in na Senovem
tor, 26.5.2020 (08:30)
miha: Odlično.. Na pravem mestu so začeli z optimizacijo stroškov. A dividende pa nagrade letos bodo? Jst mislim, da bi kar mogli imet, ker se fantje trudijo in uspešno znižujejo stroške ...

Vaščani Zavinka se zaradi migrantov ne počutijo več varne
pon, 25.5.2020 (09:00)
rim: Zakaj plačujemo vojsko, da afne guncajo v tujini ali zato , da čuvajo Slovensko zemljo in državljane pred novodobnim osvajalcem. Škoda vsak evro za tako vojsko katera ne zna ali ne more obranit ozemlje.

Trebanjci se vračajo na rokometni teren
pon, 18.5.2020 (12:30)
niko: ŠD Šport je omogočil večkratno glasovanje (tudi več tisoč) za naj igralca, naj trenerja v A ligi ... tako je tudi v B ligi zmagal dobro znan vratar ... ha ha ha

Koga moti partizan?
čet, 21.5.2020 (11:30)
rim: KAKRŠNA VLADA TAKA BARVA

Okoljski minister Vizjak na obisku v Novem mestu
pet, 22.5.2020 (14:35)
True Truic: Kakšno stališče ima glede te vlade "prvi odgovorni" MONM , katerega zadnje čase vlada pogosto obiskuje s svojimi ministri, glede na to da ima tudi v NM pred svojim uradom na Rotovžu demonstracije, proti katerim očitno nima nič proti, ali pa ? mora imeti menda neko "odločno" stališče do trenutne situacije v zvezi s tem ... Lepo bi bilo občanom vedeti kaj misli o vsem tem, tako kot so ga videli kaj misli med koronakrizo na terenu in v raznih pobudah samozaščitnega zaklepanja v Rotovž ....tudi tisti test "sposobnosti" je "odlično" opravil - kot vse ostalo, kjer se mora direktno ispostaviti .:) To ni nobena politična modrostin sposobnost - to je navadna fake dvolična birokratska strahopetnost.

Zadrogiran napadel policiste, v avtu pa imel psa, ki ju je ukradel
pet, 22.5.2020 (13:10)
Ferdinand Florjanc: Ciganom avto odvzeti in uničiti. Cigan brez avta ne bo grožnja na cesti. Pa tudi ne bojo kradli.

Zorčič v Novem mestu tudi o življenju z romsko skupnostjo
čet, 21.5.2020 (14:30)
True Truic: Glede Romske problematike pa: a neb blo bolš, da bi se godpoda slikala na terenu samem - v Žabjaku/ Brezju ? Tako bi se namreč videl konkreten namen te lokalne populistične novice....tako pa, žal spet strel v prazno. Če ne znaš - ne znaš...pardon ali pa ne upaš:) Fake news tudi to -velik Fake news - nič novega v MONM. Vse po starem...blef do blefa:)

Krka zmaguje tudi v tej krizi: prodaja in dobiček močno navzgor
čet, 21.5.2020 (08:40)
delec: Povečanje dobička ne more biti nikakor slabo, če podjetje kakšen del vrne nazaj v mestno skupnost, okolico, dobrodelno med ljudi, ki niso njihovi zaposleni ipd. Največji uspeh je pa tudi, da med upravitelje ne spuščajo tujcev.

Brezplačni brezžični internet na treh novih lokacijah
sob, 16.5.2020 (09:45)
Jožko: Te razumem :-) Torej v tem primeru bodi pomirjen. Če se ne boš nahajal v neposredni bližini tega oddajnika dlje časa, si varen. To se pa verjetno nikoli ne boš. Neprimerno več škode si povzročaš, če ob sebi nosiš "mobi" in veliko časa pretelefoniraš, posebno, če je signal z bazne postaje slab in zato ta dela z večjo močjo, da bi njegov signal dosegel bazno postajo in ti omogočil komunikacijo itd ... itd.

Bo še kdaj oblekel novomeški dres?
tor, 19.5.2020 (11:25)
Francesco Sinibaldi: Image of happiness. The northern sound of a passing wind leaves the country and even a delicate cloud invites me to walk in the light of the sunshine. Francesco Sinibaldi

V nedeljo nobenega okužbe, nobene smrti
pon, 18.5.2020 (11:40)
True Truic: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1328031200733551&id=249653225238026&sfnsn=wa&d=w&vh=e

Na dolenjski avtocesti nesreča s smrtnim izidom - vozniki, strpno!
pon, 18.5.2020 (07:40)
miha: V štirih urah niso mogli odstraniti posledice nesreče oz. razbitine??? ah ne vem no, kako sploh lahko vse skupaj sploh funkcionira...

Protest tudi v Novem mestu in Brežicah
sob, 9.5.2020 (09:30)
True Truic: Takole se kaže naš NM dušebrižnik - g. "taglavni", ko je nevarnost mimo , pozabil je navesti, da so se v času epidemije ravno oni zaklepali v Rotovžu in občani niso mogli do njih, pozabil je navesti, da ni niti enkrat osebno obiskal nevarnega terena epidemije: bolnišnice, doma upokojencev , policije in ostalih, ki so se iskazali v tem času.. Sedaj pa ima zopet čas za manipulacije. Pozabil je navesti vse sodne postopke proti njemu in MONM ki se ta trenutek vodijo na sodišču in koliko ti stanejo občino ...in še in še...G . zamaskirani, vas čas se isteka, tu tudi sami veste brez tega , da vam to mi navadni državljani in davkoplačevalci sporočamo - zato tudi ta oddaja, in ta strah ki ga je čutit v njej....ljudje nismo take ovce kot si zamišljate in ne pozabljamo, poleg DL in Vaš kanala obstajajo tudi drugi glasniki resnice v slo in svetu, zatorej tokrat ne bo pomagala vaša preverjena metoda prilizovanja in manipulacije.... RED bo nastopil tako po svetu, kod tudi pri nas. Zastojn je to fejkerstvo , saj se grehov iz preteklosti ne bo dalo prekriti, račun pride- je rekel uncle Donald Trump:) Q bo izstavil račun slej ko prej vsem barabam..;) Lp