nesreče

Šrot: Naše misli so pri sorodnikih ponesrečencev

4.7.2008 | 16:20

Bojan Šrot, predsednik SLS. (Foto: B. B. /arhiv DL)

Bojan Šrot, predsednik SLS. (Foto: B. B. /arhiv DL)

Blanca - Predsednik SLS Bojan Šrot in vodja strankine poslanske skupine Jakob Presečnik in župan občine Krško Franci Bogovič so danes dopoldne obiskali prizorišče četrtkove tragedije na Blanci, na gradbišču hidroelektrarne na spodnji Savi. V tej nesreči, ki se je zgodila pri spustu s čolni po reki, se je smrtno ponesrečilo osem oseb, pet jih še pogrešajo.

"Tragični dogodek, ki je včeraj pretresel Slovenijo, je šokiral tudi nas v Slovenski ljudski stranki, predvsem smo izjemno žalostni. Naše misli so pri sorodnikih ponesrečencev," je dejal Bojan Šrot na novinarski konferenci na prizorišču četrtkove nesreče dveh čolnov pri spustu po reki Savi.

Med ponesrečenci je tudi sevniški župan in poslanec SLS Kristijan Janc. Kot je dejal, Janc ni bil samo dolgoletni član stranke, župan, poslanec, član različnih organov stranke, "ampak tudi naš prijatelj".

Hvaležni so za čudež, da se je rešila vsaj njegova soproga, je dejal Šrot in izrekel iskreno sožalje svojcem žrtev in jim sporočil, da žalujejo skupaj z njimi.

Janc je veliko svojega časa in energije posvetil Savi in hidroelektrarni, je še spomnil.

"S hvaležnostjo se bomo spominjali odličnega človeka, dobrega sodelavca in iskrenega prijatelja, ki je bil izjemno dober poznavalec problematike doline v spodnjem toku reke Save tako na lokalni kot tudi na državni ravni in je skupaj s sodelavci prispeval k njenemu razvoju," je dejal vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik.

Na novinarski konferenci je sodeloval tudi župan Krškega Franci Bogovič, ki se je na povabilo Janca udeležil četrtkovega spusta s čolni po Savi. V kanuju, kjer se je sam nahajal skupaj z ženo in sodelavci krške občine, so po njegovih besedah upoštevali navodila in se tako spustili brez posledic.

"Upoštevali smo vnaprejšnji dogovor, da se ob hidroelektrerni spustimo na levo stran in da ostanemo v mirni vodi ter po suhem prenesemo čolne pod jezom in kasneje nadaljujemo s spustom," je dejal.

Ko so se približali hidroelektrarni, pa so opazili, da se dva kanuja spuščata proti jezu, v en glas so začeli vpiti in opozarjati na nevarnost, vendar jih udeleženci v drugih dveh kanujih kljub temu niso slišali in so šli proti jezu, kjer jih je v brzicah zajela voda, je dejal Bogovič.

Sedaj po nesreči bo treba razmišljati o usodi družin žrtev in "s tega mesta obljuba z moje strani in iskreno sožalje vsem, ki se jih je ta usoda dotaknila," je dejal župan Bogovič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava