Bo Kodričeve pred skalami s pobočja rešila "peta"?

10.1.2011 | 14:30

Dopoldne se je začela sanacija opuščenega in zanemarjenega kamnoloma nad Kodričevimi.

Sevnica - Minulo noč so Kodričevi, ki peto leto živijo na Cesti na grad v Sevnici, kjer jih po zadnji odjugi spet ogrožajo skale z opuščenega kamnoloma na zahodnem grajskem pobočju, bolj slabo spali, kajti predvčerajšnjim se je sprožilo proti hiši več skal. K sreči so se zaustavile le nekaj metrov pred hišo.

Včeraj dopoldne so bili pri Kodričevih predstavniki sevniške civilne zaščite in ugotovili, da bo potrebno narediti ti. peto, da bi preprečili kotaljenje novih skal, ki bi se utegnile kmalu odtrgati iz vse bolj razpokanega skalnatega pobočja. Skalnata gmota posredno ogroža še dve stanovanjski hiši.

Namestnik poveljnika občinskega štaba civilne zaščite Sevnica Borut Simončič je tudi danes pomagal Kodričevim.

Sicer pa so, po besedah namestnika poveljnika sevniškega občinskega štaba civilne zaščite Boruta Simončiča, že zaprosili za pomoč izvedenca, da bi dobili oceno ogroženosti Kodričevih in drugih stanovalcev na tem kraku Ceste na grad ter predlog celovite sanacije za ljudi več kot očitno nevarnega grajskega pobočja.

Andreja Kodrič in Borut Simončič opazujeta sanacijo opuščenega "pruha". .

Lani padlo drevo na drvarnico skoraj ubilo otroka!

Andreja Kodrič, mati treh otrok, se je zahvalila za pomoč civilni zaščiti in posebej Borutu Simončiču, povedala pa je, da od sevniške občine sicer ni bilo nič od obljubljene pomoči, ko je že lani spomladi drevo padlo na garažo poleg hiše, ko bi skoraj ubilo mladoletno hčer.

V galeriji je nekaj posnetkov z današnje izdelave ti. pete za vsaj začasno zaščito hiše Kodričevih in sosedov.

Več v Dolenjskih novicah ta četrtek v Dolenjskem listu!

Besedilo in foto: P. P.

Galerija

Komentarji (2)

30.11.2019Ocenipredrag jaksic 
Pozdrav Borut stari druze.. Kadetnicu necemo nikad zaboraviti..
1.12.2019 1   (1)   (0)   Ocenimiha 
Jaz sem pa vedno znova presenečen, ko gledam te zgodbe, kako je nekomu plaz porušil hišo, ali da je nekomu narasla reka zalila hišo.... Po pravici povedano, če se lastniki niso zavedali teh problemov ko so gradili hiše na takih lokacijah, bi se morali vsaj ljudje ki izdajajo dovolenja ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava