kronika

Žalosten zaključek iskalne akcije: Roka našli mrtvega

21.2.2023 | 17:50 | M. K.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Policijska uprava Novo mesto je preklicala iskanje pogrešanega Roka Dobravca iz Novega mesta. Popoldne so ga žal našli mrtvega v reki Krki v okolici Novega mesta.

Kot smo poročali, se je Dobravc včeraj po 14. uri po vsej verjetnosti z doma na Drski odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Že v poznih večernih in nočnih urah so ga, ker se ni vrnil domov, začeli iskati.

V popoldanskih urah so ga našli v Krki, neuradno blizu Srebrnič, v naselju Potok. Žal mrtvega, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ena najtežjih policijskih nalog ...

Na svojem FB profilu je PU zapisala:

Žal smo morali popoldne opraviti eno najtežjih policijskih nalog, svojce smo obvestili, da je bil pogrešani najden mrtev v reki Krki.

Vsem, ki ste nam kakorkoli poskušali pomagati pri iskanju, se zahvaljujemo. Policistom so domačini med iskalno akcijo ves čas nudili pomoč. Prejeli smo več klicev in obvestil, občani so nam povedali, da so bili med sprehodi pozorni in so opazovali reko, dajali so nam informacije o odsekih, kjer je ob večjem vodostaju še posebej nevarno itd. Do policistov se je oglasil občan in jim ponudil v uporabo svojo zmogljivi dron. Veliko vas je bilo, ki ste delili objavo na družbenih omrežjih, mediji pa so takoj objavili obvestilo o pogrešanem in naš poziv. Vsem še enkrat velika hvala!

Svojcem ob boleči izgubi izrekamo iskreno sožalje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava