dolenjska

Županov (o)glasnik ponovno v nabiralnikih

23.12.2009 | 12:10 | M. M.

Foto: MO Novo mesto

Foto: MO Novo mesto

Novo mesto - Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je tako kot lani izdal poseben praznični in informativni časopis, t.i. Županov glasnik. Izšel je v nakladi 13.000 izvodov, danes so ga prejela gospodinjstva na območju novomeške občine. Naj spomnimo, da je lanska številka promocijskega časopisa dvignila precej prahu, med seboj so obračunavali predvsem urednik časopisa in sedanji direktor Zavoda za turizem Ivo Kuljaj ter novomeški odbor LDS (glej povezane prispevke).

Kljub tedanjemu medijskemu obračunavanju o upravičenosti izdaje tovrstnega glasila in njegovih stroških, so se v kabinetu župana odločili tudi za letošnji izid: "Kljub temu da je lani t. i. Novomeški glasnik naletel na nekatere kritike, pa so ga občanke in občani lepo sprejeli. Zato se je župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič odločil, da letos vnovič izda omenjeni časopis. Namen Županovega glasnika je občanke in občane seznaniti s ključnimi projekti, ki so v novomeški občini potekali v letošnjem letu. Izpostaviti velja sprejetje Občinskega prostorskega načrta ter številne investicije na področju komunalne in cestne infrastrukture. Podobno kot lani smo k sodelovanju med drugim povabili krajevne skupnosti, pa tudi novomeške osnovne šole in vrtce. V Županovem glasniku je predstavljeno dogajanje na področju šolstva, zdravstva, kulture in turizma in še bi lahko naštevali. Občanke in občani bodo v časopisu našli informacije o bogatem prazničnem dogajanju v Novem mestu in silvestrskem programu na Glavnem trgu. In ne nazadnje, župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je v pogovoru za časopis podrobno predstavil svoje delo v letošnjem letu, saj gre vendarle za Županov glasnik. Ob tem pa bodo občanke in občani lahko brali še tri druge zanimive intervjuje."

Odgovorni urednik Županovega glasnika Ivo Kuljaj je ob izdaji časopisa povedal, da je omenjena revija neke vrste integralna medijska inventura dela župana in občinske uprave v iztekajočem se letu: "Osebno mislim, da ima župan pravico in dolžnost informirati občane o svojem delu, za kar je dobil mandat na volitvah. Poleg tega županov glasnik prinaša tudi nekatere druge vsebine, ki kažejo na utrip življenja v krajevnih skupnostih, šolah, vrtcih, kulturi, turizmu in še kje. Izkušnje in številne pohvale na lanski županov časopis kažejo, da si ljudje želijo takšnih informacij, zato smo časopis pripravili tudi letos. Na bralcih pa je, da ocenijo, ali smo to storili dobro ali ne.".

Iz županovega kabineta ob tem še poudarjajo, da gre za posebno enkratno praznično in informativno izdajo časopisa novomeškega župana in ne za lokalni ali občinski časopis, ter da so ga tudi letos izdali izključno s sredstvi iz oglaševalskih vsebin in ne iz občinskega proračuna.

‹ nazaj

Komentarji (15)

23.12.2009OceniPeter F. 
In spet si bodo za vsako stvar ki je narajene v Novem mestu pripisovali zasluge. Tudi če sem jaz zamenjal strešnike, bi to oni sebi zapisali, kaj so uspeli opraviti v tem letu. Komaj čakam da dobim v nabiralnik ter se jim nasmejim.
23.12.2009OceniDolenjcelj 
Namesto dodatne reklame, ki je napisana zgoraj za časopis, bi moral biti Dolenjski list sposoben pogledati na reč s kritične distance. Eh ...
23.12.2009OceniPeter F. 
Res bi bilo lepo ob koncu leta v DL prebrati kritičen sestavek novinarje, na opravljeno delo župana in mestnega sveta. Samo ponavadi v vseh časopisih to zgleda bolj kot skopiran PR tekst županskega kabineta.
23.12.2009Ocenipatriot 
Jaz ga nisem dobil,pa živim sredi Novega mesta,komaj čakam....
23.12.2009OceniMatej 
Ej, to se pa tudi jaz strinjam, da bi moral DL na vsako reč pogledati s kritične distance. Svoje delo opravljajo še na isti način in enako kot pred 20 ali 30 leti.Več kot očitno je, da se bojijo vsakemu in vsakomur zameriti, očitno je to povezano tudi s financiranjem,
23.12.2009OceniMarko 
Sama hvala, občina pa zadolžena do grla in še čez. Pozna se pa nikjer nič. Dejansko ŽUPANOV in samo županov glasnik, ki se piše IK.
24.12.2009OceniJože 
Škoda besed za to Kuljajevo skropucalo, v katerem ima glavno vlogo ZZD. Pogrešam Križmanov intervju o njegovih uspehih pri investicijah v športno infrastrukturo, velodrom, objekt za tenis, športna dvorana v Stopičah, nova igrišča, itd.
25.12.2009Oceniobčan 
Nič ni narobe, če župan obvešča javnost. Vendar v glasilu je napisano vse, o čemer so mediji že poročali in nekateri pripspevki, ki v tako glasilo ne spadajo. Manjka pa navedba, da je gre še za hujše kot za dolg - gre za neplačane zapadle opravljena dela naših podjetij, dolg za ogrevanje osnovnih šol in še marsikaj hujšega in da bo iz tega nastala velika škoda ( brali smo, da okrog en milijon eur ), ki jo bomo morali plačati mi davkoplačevalci. Bo kdo odgovarjal za to ? To je fer povedati občanom ali ne ? Kje ima vest, da si upa napovedati kandidaturo kot tako slab gospodar ?
25.12.2009Ocenimitoh 
občan Pa ti veš, da politična odgovornost vseh županov v SLO se odraža samo na volitvah. Plačali bomo pa vsi, iz proračuna. Ker župani nikoli nič ne kradejo ampak se v planiranju uštejejo, pač motiti se je človeško. Tako se bo življenje vrtelo še tudi drugo leto, ker dobri kadri so v Krki, Adrii in še bi lahko našteval. Pa se vprašajte, kje je tista večina v Občinskem svetu, ki bo položila račune. Zadnji čas je, da se opravi sprememba volilne zakonodaje, da se uvede obvezen preferenčni glas, pa da bomo volili posameznike znotraj listre strank! Druge rešitve pač sedaj ni! N e pozabimo, tudi prave kadre moramo pritegnit na volilne liste!!
25.12.2009OceniMarko 
Patriot. Preberi si v Dolenjskem listu zakaj ne boš dobil kanalizacije na Glavni trg, pa ti bo vse jasno o naši občinski oblati. Saj če si v centru nisi daleč iz Glavnega trga. Bo treba zamenjati oblast.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava