svetujemo

Poletno ustvarjanje – 1. del

27.7.2008

Poletno ustvarjanje – 1. del

Končno smo dočakali dolgo, vroče poletje in več prostega časa. Prav gotovo najprej potrebujemo sprostitev in zasluženi počitek. Naj bo prosti čas, ki ga imamo med dopustom na voljo, kar se da kreativen. Preživimo ga ustvarjalno skupaj z otroki ali vnuki.

Na morju skupaj z otroki poiščimo školjke, hišice morskih polžev, hišice morskih ježkov in zanimive kamne. Ko pridemo domov, nas bodo najdeni predmeti še dolgo spominjali na lepe trenutke, ki smo jih preživeli na obali. Najdene predmete lahko zložimo na poličke v otroški sobi, z njimi lahko okrasimo balkon ali teraso, seveda lahko krasijo tudi dnevni prostor.

Z malo ustvarjalnega navdiha lahko oblikujemo preprosto dekoracijo. V pokrovček od kozarca za vlaganje nasujemo drobne koščke modro obarvanega stekla, ki ga dobimo v cvetličarni. Namesto stekla lahko uporabimo tudi droben pesek, mivko ali celo kuhinjsko sol. Z izbiro različnih materialov dosežemo zanimive barvne in strukturne učinke. Na steklo položimo hišice morskih ježkov v treh različnih velikostih. Na luknjico položimo modre lesene perle. Pokrovček položimo na sredino mize, ki jo pogrnemo s prtom. Nato v obliki sončnih žarkov razporedimo školjke ali hišice morskih polžev okoli pokrovčka.

Če se letošnje poletje zaradi kakršnega koli razloga ne moremo odpraviti na morje, si lahko s tako ali podobno dekoracijo pričaramo kanček poletja v našem domu. In namig: različne vrste in velikosti školjk ter hišic morskih polžev lahko kupimo v bližnji cvetličarni ali trgovini z ustvarjalnim programom. Želimo vam dolgo, prijetno in ustvarjalno poletje!

‹ nazaj

Komentarji (3)

27.7.2008OceniGabi 
Isprobana je varijanta dekoracije sa sitnom i krupnom morskom soli-fantastično! Nestrpljivo čekamo drugi dio!
8.8.2008OceniMicy 
Uf, krasna ideja! Ravno smo se vrnili z morja s številnimi školjkicami in morskimi ušesi. Školjkice smo že uporabili, no zdaj pa upamo, da bo v drugem delu objavljena kakšna lepa ideja za morska ušesa.
18.8.2008OceniRobert 
Ja, fino. prvi del smo že naredili s soljo. LEPO. In kje je drugi del??? Poletje gre proti koncu....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava