svetujemo

Sveča v jajčni lupini

11.4.2009 | 07:45

Sveča v jajčni lupini

Velikonočnih praznikov se veselimo prav vsi, saj bodo prav gotovo prinesli sonce in pravi razcvet pomladi. Praznične mize bodo obložene s tradicionalnimi velikonočnimi jedmi. Seveda pa ne sme manjkati praznična dekoracija s pirhi in vsem ostalim, kar spada k praznovanju.

Žal opažamo, da je tudi velika noč vse bolj komercialen praznik. Trgovine ponujajo vse mogoče okrasje za naše mize. Ker pa je velika noč družinski praznik, je prav, da si družinski člani vzamejo čas za skupno ustvarjanje.

Barvanje pirhov z naravnimi barvami, izdelava velikonočnih venčkov ali namiznih dekoracij je lahko zelo prijeten in ustvarjalen način preživljanja praznikov, ki družino še bolj poveže. Najbolj pa bodo v ustvarjanju uživali otroci.

Zato predstavljamo zelo preprosto svečko iz jajčne lupine, ki jo lahko izdelajo tudi otroci ob majhni pomoči staršev.

Za izdelavo bomo potrebovali vrečevino, barven papir, podstavek za kozarce iz plute, čajno svečko, nož v obliki rožice, jajčno lupino ter lepilo.

Pri peki velikonočne potice nam bodo ostale polovice jajčnih lupin, ki jih dobro umijemo s čistilnim sredstvom in posušimo. Kvadraten kos vrečevine ob straneh obdelamo tako, da dobimo resice. V kotičke nalepimo rožice, ki jih izdelamo iz rumenega in oranžnega papirja s pomočjo noža za izdelavo rožic.

Na sredino nalepimo krog, ki ga izrežemo iz papirja. Ker so za praznike značilne oranžna, rumena in zelena barva, uporabimo papir v eni izmed teh barv.

Seveda se mora ujemati s prazničnim namiznim prtom. Na sredino kroga nalepimo podstavek iz plute, nanj pa majhne rumene rožice. Čajno svečko vzamemo iz aluminijaste osnove, ki jo oblepimo z oranžnim papirjem in prilepimo na sredino plute. Voščeni del svečke s stenjem vložimo v jajčno lupino in jo položimo na podstavek.

Iz naravnih materialov doma izdelana dekoracija nam bo prav gotovo zelo polepšala praznično mizo.

Želimo vam, da bi ob prazniku preživeli veliko lepih in ustvarjalnih trenutkov.

‹ nazaj

Komentarji (1)

19.4.2009OceniMicy 
Ooooo, zelo lepo, da ste spet po polletnem "odmoru" objavili zelo lep prispevek. Še dobro, da imamo tudi doma naročeno tiskano verzijo Dolenjskega lista in da lahko tam sproti preverjam nove objave in da lahko ustvarjamo ob zanimivih idejah. Torej, uredništvo spletnega časopisa, dajte bolj ažurno objavljati te prispevke. LP

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava