svetujemo

Urejene potrebščine

30.8.2008

Urejene potrebščine

Zadnji počitniški in prvi šolski dnevi nas tako starše kot učence vedno zaposlijo z urejanjem novih zvezkov, knjig in šolskih potrebščin. Da bi se šolsko leto čim uspešneje začelo in gladko steklo, je dobro, da za to poskrbimo že na začetku.

Otroku omogočimo svoj mirni kotiček, v katerem bo delal naloge, se učil in ustvarjal. Ta kotiček naj bo po meri otroka, da se bo v njem dobro počutil in vanj tudi rad vsakodnevno zahajal. Zato je dobro, da starši urejamo delovne kotičke skupaj z otrokom, prisluhnemo njegovim željam in potrebam in jih v največji možni meri tudi upoštevamo.

Seveda je treba kotiček urediti tako, da bodo vse potrebščine za delo otroku pri roki, obenem pa mora biti na mizi tudi red. Predstavljamo vam idejo, ki bo zelo dobro izkoristila majhen prostor za urejen kotiček s šolskimi potrebščinami.

Iz odpadnega materiala izdelamo piramido za pospravljanje vseh drobnarij, ki jih šolar potrebuje pri domačem in šolskem delu.

Za izdelavo piramide potrebujemo šest odpadnih posod instant kave ali čaja ovalne oblike. Lahko uporabimo tudi posode drugačnih oblik in s tem dosežemo drugačno obliko piramide.

Vsako posodo posebej s pomočjo debelega čopiča premažemo z univerzalnim lepilom in oblepimo z barvnim papirjem. Ko se lepilo in papir posušita, posode s pomočjo lepilne pištole zlepimo v piramido.

Najprej zlepimo skupaj spodnje tri posode, nato dodamo zlepljeni srednji dve posodi in na koncu še vrhnjo posodo. Piramido položimo na mizo tako, da jo prislonimo k steni.

Otrok naj zapolni prazne prostore s potrebščinami in materiali za vsakdanje ustvarjanje. Tako bo vedno imel pri roki vse, kar potrebuje za uspešno delo skozi celo šolsko leto.

Seveda želimo vsem učenkam in učencem zanimivo, delovno in uspešno novo šolsko leto!

‹ nazaj

Komentarji (4)

3.9.2008OceniMicy 
Spoštovano uredništvo! Objavili ste zelo zanimiv članek, vendar najbrž manjka tukaj tudi slika. Zelo bomo veseli, če boste zraven objavili še sliko, da bomo lahko preverili, ali smo ustvarjali pravilno.Hvala.
4.9.2008OceniSpletno uredništvo 
Hvala za opozorilo. Sliko smo resnično pozabili pripeti.
5.9.2008OceniGabi 
Konačno malo reda na radnom stolu, a opet , sve je nadohvat ruke. Osim toga, zanimljiv i originalan dizajn. Prikladnoi za učiteljev radni stol, ukoliko ima svoj kabinet.
7.9.2008OceniRobert 
Ja, to je pa res praktična zadeva! Moja jo je seveda okrancljala z rožicami :-))

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava